Tuesday, June 20, 2006

afis de protest















Ziceam ca fostul proiect self managed Yorck 59 s-a mutat in alta zona dupa ce a fost evacuat. Noua zona se numeste Bethania.

Dar nici aici lucrurile nu stau asa roz: exista nenumarate presiuni din partea municipalitatii, care ar vrea mai degraba sa vinda cladirea investitorilor privati decit sa o lase pe mina oamenilor care se auto-organizeaza. Vinzarea cladirii si transformarea ei intr-un spatiu profitabil, ar atrage cu sine treptat treptat si gentrificarea zonei. Ce presupune procesul de gentrificare: intrare si reiesire a capitalului intr-o zona ( foarte sumar si pe scurt explicat). Cu alte cuvinte, o zona modesta poate fi transformata prin patrunderea capitalului intr-o zona scumpa, moderna, cu chirii ridicate.

Multe zone de subcultura din Berlin au fost inghitite si transformate astfel. Gentrificarea a adus in locul fostelor squaturi apartamente de lux, centre comerciale si cladiri renovate.

E firesc ca lumea sa nu-si doreasca neaparat gentrificarea, pt ca asta duce automat la cresterea chiriilor si preturilor dinr/o zona. Si prea putina lume are chef de asa ceva...


Ce scrie pe afis:

Cetatenii rivnesc la Bethania ca spatiu al tuturor.
Nu privatizarii!
Participati si voi. Decideti singuri!
Trece-ti-va numele in listele cu semnaturi!

2 Comments:

Blogger arancia said...

ok, asteptam poze

7:06 AM  
Blogger arancia said...

ok, asteptam poze

7:07 AM  

Post a Comment

<< Home